ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
Да замесим хляб

Да замесим хляб

Той е току-що опечен, топъл и уханен, с хрупкава кора и мекичка сърцевина. Едва успяваш да го оставиш лекичко да се охлади и няколко чифта ръчички посягат към апетитната коричка. При чупенето й се чува онзи омагьосващ звук, който те убеждава, че са си стрували всичките усилия.

Да станеш по-рано в есенната неделна утрин и докато всички още спят, да замесиш тестото. Да го усещаш как оживява в ръцете ти и от проста смес на някакви съставки се превръща в нещо живо, в нещо с характер. А после, докато то втасва на топло в кухнята, да се насладиш на първата за деня чаша ароматно кафе. Да, току – що създадохте вашия хляб, в който вложихте любов, старание и вдъхновение!

Независимо дали ще изберете класическа питка или пълнозърнест хляб, усилията винаги си заслужават. Запретнете ръкави!