ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
За рибите и дълголетието

За рибите и дълголетието

В случай че все още някой се отнася скептично към ползите от водните обитатели, трябва да подчертаем поне няколко от многото предимства, за да присъстват те в менюто ни.

На първо място, рибата е нискокалорична, което е голям плюс за всички, които следят стриктно талията си. Тя спада и към категорията лека храна, т.е. лесно се преработва от организма. Дребните рибки ни дават голямо количество калций, а по-мазните като лефер, скумрия и сьомга се грижат за сърцето и за артериите.

Затова нека обърнем специално внимание на присъствието й на масата. Освен фантастичната рибена чорба, приготвяна в дунавските градове, никулденския шаран, пържената цаца и скумрията в доматен сос с бахар и дафинов лист, кулинарният свят е пълен с апетитни и бързи за приготвяне предложения. Как ще се възползваме от нежното месо на лаврака, ще разбие ли скумрията мита, че е най-вкусна на скара и колко лесно е да се направят в домашни условия рибни кебапчета и кюфтета – ще разберете от следващите рецепти.