ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
Цветовете на сезона

Цветовете на сезона

Който каквото и да казва, от природата по-добър художник едва ли ще се намери. След искрящата белота на зимата пролетта ще ви зарадва с пъстри багри във всяко свое произведение на природното изкуство, но най-красиви са цветовете на плодовете и зеленчуците. Ето три рецепти в жълтото на пресните картофи, в зеленото на лапада и в червеното на ягодите.

Пресни картофи

Най-голямата грешка, която може да направите, е да изгубите време в отстраняването на покриващата ги тънка люспа. Защото в нея се крият и магията, и вкусът на този ранен предшественик на добре познатите стари картофи.

Лапад

Сега е неговото време и то не е много дълго, след като бъде откъснат. За да си набавите всички съдържащи се в лапада полезни вещества, добре е, преди да посегнете към него, да огледате добре колко пресен е.

Ягоди

За някои са сладки, за други леко кисели – точно като любовта, с която тези малки плодчета често се свързват. Едва ли има човек, който да не ги обича – току-що откъснати, направени на сладко, като добавка към сметанов сладолед или към превъзходна салата.