ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Галет с чушки

Впечатлява както с вкус, така и с визия. Апетитен до последната хапка!

Време за приготвяне: 1 час / 4 порции

за тестото:

200 г брашно

100 г краве масло (студено)

50 г заквасена сметана

1/4 ч .л. сол

1/2 ч.л. сух кориандър

брашно за поръсване

за плънката:

4 червени чушки

3 глави червен лук

4 стръка мащерка

1 ч. л. кимион

50 мл маслиново масло

1/4 връзка магданоз

60 г заквасена сметана

5 яйца

сол и черен пипер на вкус

Стъпка №1

Брашното се смесва с кориандъра, солта и кравето масло и се стрива с ръце. Добавя се сметаната и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути.

Стъпка №2

Чушките се почистват от семките и се нарязват на жулиени. Лукът се реже на полумесеци и заедно с чушките се слага в тава. Овкусява се с кимиона, мащерката, сол и черен пипер и се залива с маслиновото масло. Пекат се 20 минути в загрята на 190°С фурна. Към изпечените зеленчуци се добавя накълцаният магданоз.

Стъпка №3

Тестото се разделя на 4 топки. Разточват се на кръгове върху набрашнен плот. В средата на всеки се слага от разбитата с едно от яйцата сметана. Отгоре се разпределят охладените зеленчуци. Краищата на тестото се прегъват навътре.

Стъпка №4

Пече се 15 минути в загрята на 200°С фурна. След това върху всеки галет се чуква по 1 яйце и се допичат още 6 минути.