ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Домашни тортелини

Някои вкусове са просто незаменими, ако са постигнати в домашна обстановка. Когато разполагате с достатъчно време, сложете престилката и запретнете ръкави. Замесете семпло тесто и експериментирайте с плънките. Ако към същото тесто добавите малко мазнина, ще получите основата за вкусни равиоли.

Необходими продукти:

  • 260 г брашно
  • 3 яйца
  • 1/2 ч. л. сол

за плънката:

  • 100 г рикота
  • 1 с. л. наситнен див лук

Стъпка №1

Брашното се сипва в купа (или на плот, маса), прибавят се яйцата и солта и се замесва твърдо тесто.

Стъпка №2

Разточва се тънко на набрашнена повърхност или като се използва уред за правене на паста.

Стъпка №3

С форма за изрязване на курабии или тънкостенна чаша се изрязват кръгове с диаметър 7–8 см възможно най-близо един до друг.

Стъпка №4

В средата на всеки се поставя малко от плънката и краищата се навлажняват леко с четка, потопена във вода.

Стъпка №5

Сгъва се в полукръг и внимателно се притиска, за да излезе излишният въздух и да се запечата плънката.

Стъпка №6

Краищата се сгъват в кръг, така че да се застъпват леко. Притискат се, за да не се отворят. Тортелините се слагат на набрашнена повърхност и се оставят да изсъхнат за кратко. После са готови за варене в подсолена вода.

Съвет: Тънко разточеното тесто съхне бързо, така че трябва да побързате с направата на тортелините. Ако трябва да разточите голямо количество тесто, разделете го на няколко части, не го разточвайте наведнъж.