ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Котлети с билкова коричка

Опитайте нещо различно! С помощта на магията на кулинарното изкуство превръщаме обикновените котлети в необикновено ястие за истински ценители. Тайната е в ароматната билкова коричка, която приготвяме с подбрани подправки като розмарин, мащерка и салвия.

Време за приготвяне: 40 минути / 2 порции:

за котлетите:

  • 2 свински котлета (400 г)
  • 20 г горчица
  • 50 мл бяло вино
  • 30 г краве масло
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка розмарин
  • зехтин за намазване
  • сол и черен пипер на вкус

за билковата коричка:

 

  • 2 филии сух бял хляб
  • 5 стръка магданоз
  • 2 стръка розмарин
  • 4 стръка мащерка
  • 1 стрък салвия
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл маслиново масло
  • 1 щипка сол

Стъпка №1

Хлябът се наронва в чопър и към него се прибавят магданозът, 2 стръка розмарин, мащерката, салвията и 2 скилидки чесън. Сипва се маслиновото масло и се поръсва с щипка сол. Смила се до получаването на трохи.

Стъпка №2

Котлетите се намазват с маслиново масло. Не се изтъняват с чук, за да останат сочни при печенето. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Стъпка №3

Запечатват се за 2–3 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган от двете страни до получаване на златиста коричка. Когато се обърнат, върху изпечената страна се слага по една скилидка чесън и клонче розмарин за допълнително овкусяване.

Стъпка №4

Прехвърлят се в тава. Първо се намазват с тънък слой горчица от двете страни, а след това само отгоре се покриват плътно с ароматните трохи. В тавата се слагат маслото и 2 обелени скилидки чесън и се налива виното. Котлетите се пекат в загрята на 190°С фурна 7–8 минути.

Стъпка №5

Поставят се в чинии, поливат се със соса от печенето, украсяват се с розмарин и се поднасят с гарнитура по избор.