ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Моркови темпура

Разкриваме тайната на перфектната темпура и ви показваме как да превърнете морковите в нещо наистина специално.

Време за приготвяне: 20 минути / 2 порции

300 г моркови

1 жълтък

1 ч. ч. фино брашно

1 ч. ч. ледено студена вода

1 щипка сол

кокосово масло за пържене

Стъпка №1

Морковите се измиват и се режат на пръчици.

Стъпка №2

Жълтъкът се смесва с водата, брашното и солта, и всички съставки се разбъркват за кратко.

Стъпка №3

Част от морковите се потапят в приготвената панировка „Темпура” и се пържат за кратко в сгорещената мазнина.

Стъпка №4

Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят. По същия начин се пържат и останалите.

Стъпка №5

Ястието се сервира веднага със сос по избор.