ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Пиле лютика

Класическа яхния с много чушки, домати и пресен магданоз. Към тях добавяме и крехко пилешко.

Време за приготвяне: 1 час и 15 минути / 4 порции

  • 1 пиле
  • 5 печени червени чушки
  • 3 пукани люти чушки 
  • 400 г домати на кубчета от консерва
  • 2 глави лук
  • 1/2 връзка магданоз
  • 30 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус

Стъпка №1

Пилето се реже на парчета и се овкусява със сол и пипер.

Стъпка №2

Запържва се на части в маслото от всички страни до златисто.

Стъпка №3

Лукът се смила в блендер, червените чушки се режат на дебели ивици, а лютите чушлета се почистват от семките и се накълцват.Всички парчета пилешко се връщат в съда, прибавят се лукът и двата вида чушки.

Стъпка №4

Когато се запържат, се сипват доматите, налива се 400 мл вода, подправя се със сол, пипер и половината от магданоза, нарязан на ситно.

Стъпка №5

Ястието се готви на умерен огън под капак докато месото омекне – около 50 минути. Поднася се с останалия магданоз.