ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Роле от пилешко месо

За тази рецепта избираме филе - пилешко или пуешко. Ако изберете пуешко филе, ще получите едно голямо руло. В случай че се спрете на пилешко рулата ще са няколко и по-малки. Идеята за плънката е интересна, вкусът е изненадващ!

Необходими продукти за 4 порции:

  • 1 кг филе (по възможност цяло парче пуешко или няколко пилешки)
  • 125 г елда
  • 40 г сушени домати в маслиново масло
  • 50 мл олио
  • 100 г лук
  • 150 г праз
  • 100 г орехи (или сварени и обелени кестени)
  • 1 яйце
  • 100 мл бира
  • 1 ч. л. нишесте
  • сол и черен пипер на вкус

Стъпка №1

Сварената елда се отцежда и се оставя да се охлади.

Стъпка №2

Към запържения лук се прибавя нарязаният на шайби праз.

Стъпка №3

Към лука и праза се прибавят отцедената елда, орехи или кестени, наситнени сушени домати, разбитото яйце. Овкусява се със сол и черен пипер.

Стъпка №4

Месото се разрязва с остър нож и се оформя като голяма пържола.

Стъпка №5

Покрива се с фолио за свежо съхранение и се изтънява.

Стъпка №6

Плънката се разпределя по дължината на месото.

Стъпка №7

Завива се на руло.

Стъпка №8

Завързва се с кухненски конец (не прекалено стегнато), поставя се в тава и се слага във фурната.