За тази рецепта избираме филе - пилешко или пуешко. Ако изберете пуешко филе, ще получите едно голямо руло. В случай че се спрете на пилешко рулата ще са няколко и по-малки. Идеята за плънката е интересна, вкусът е изненадващ!
Необходими продукти за 4 порции:
Стъпка №1
Сварената елда се отцежда и се оставя да се охлади.
Стъпка №2
Към запържения лук се прибавя нарязаният на шайби праз.
Стъпка №3
Към лука и праза се прибавят отцедената елда, орехи или кестени, наситнени сушени домати, разбитото яйце. Овкусява се със сол и черен пипер.
Стъпка №4
Месото се разрязва с остър нож и се оформя като голяма пържола.
Стъпка №5
Покрива се с фолио за свежо съхранение и се изтънява.
Стъпка №6
Плънката се разпределя по дължината на месото.
Стъпка №7
Завива се на руло.
Стъпка №8
Завързва се с кухненски конец (не прекалено стегнато), поставя се в тава и се слага във фурната.