ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

Шоколадово суфле с нар

На вид е изкушаващо, а на вкус - незабравимо! Сервираме това приказно суфле с небрежно поръсени зърна от нар.

Време за приготвяне: 30 минути / 6–8 порции

  • 250 г краве масло
  • 200 г захар
  • 6 яйца
  • 30 мл уиски
  • 130 г брашно
  • 250 г черен шоколад (70% какао)
  • масло за намасляване на формите
  • неподсладено какао на прах
  • 100 г зърна от нар
  • бита сметана (спрей)

Стъпка №1

Маслото се разтопява. 

Стъпка №2

Прибавят се захарта и уискито, след това едно по едно яйцата, разтопеният шоколад и накрая брашното. Сместа се разбърква добре. Малки порцеланови или керамични купички за суфле се намазват с масло и се поръсват с какао.

Стъпка №3

Сместа се налива в купичките, като се оставя 1 см разстояние до ръба. Десертът се пече в загрята на 230 °С фурна за 10 минути. Средата на суфлето трябва да остане течна.

Стъпка №4

Десертът се сервира топъл с малко бита сметана и зрънца нар.