ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Воловани със спанак, горгонзола и орехи

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • бутертесто - 500 г
  • листа от пресен спанак - 500 г
  • лук - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене „Горгонзола” - 150 г
  • яйца - 2 броя
  • сусам - 2 с. л.
  • орехови ядки - 60 г

1. Тестото се разточва върху плот и от него се изрязват кръгове с помощта на ринг. От половината кръгове с по-малък ринг се изрязват по-малки.

2. Основите се намазват с разбито яйце и върху тях се поставят кръговете с дупка, които също се намазват с яйцето. Тестото се надупчва в средата с вилица и внимателно се прехвърлят в подходяща тава, покрита с пергаментова хартия.

3. Волованите се пекат в загрята на 200°С фурна, докато станат леко златисти, около 10-12 минути.

4. Спанакът се накъсва, посолява се и се изцежда с ръце. Добавя се наситненият лук, смачканият чесън, другото яйце, натрошената горгонзола и черен пипер и се разбърква добре.

5. В изпечените воловани се слага по една лъжица от плънката, подреждат се в тава, в средата се слага половин орехова ядка и леко се притиска.

6. Поръсват се със сусам и се пекат за 5 минути в загрята на 180ºC фурна, докато станат златисти.

Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium