ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Горски гъби с пържен хляб

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • гъби (пачи крак, челядинки, печурки, манатарки) - 1 кг
  • краве масло - 100 г
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • брашно - 1 с. л.
  • мащерка - 2 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • жълтък - 2 броя
  • лимон - 1 брой
  • прясно мляко - 100 мл
  • филии бял хляб - 4 броя

1. Гъбите се почистват и се нарязват на кубчета. Запържват се на няколко пъти в 60 г от маслото.

2. В 20 г масло се запържват чесънът, мащерката и брашното.

3. Бульонът се налива малко по малко, за да не се образуват бучки, и се кипва. Слагат се гъбите, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на тих огън, под капак, за 15 –20 минути.

4. Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и млякото. Гъбите се изваждат и се разпределят в чинии. Бульонът от варенето се редуцира наполовина. Застройва се с млечната смес и с получения сос се заливат гъбите.

5. Хлябът се реже на кубчета, запържва се до златисто в останалото масло и с него се гарнира ястието.

Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA