ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Гъби с моцарела и песто от копър

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • големи печурки - 1.2 кг
  • сирене „Моцарела“ - 250 г
  • сушени домати в маслиново масло - 100 г
  • яйца - 4 броя
  • олио - 120 мл
  • чесън на прах - 1 ч. л.
  • филии хляб - 10 броя
  • копър - 2 връзки
  • орехови ядки - 50 г
  • лимон - 0.5 брой
  • маслиново масло - 150 мл
  • чесън - 1 скилидка

1. Печурките се почистват от пънчетата и се обелват. Разрязват се на две, като филии.

2. Яйцата се разбиват.

3. Брашното се смесва със сухия чесън, сол и черен пипер.

4. В чиния се слагат хлебните трохи от филиите.

5. Гъбите се потапят за кратко в студена вода, след това в брашно, яйца и накрая в трохи.

6. Пържат се в сгорещено олио от двете страни до златисто, след това се поставят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

7. Моцарелата и доматите се накъсват.

8. В тава се подреждат едно върху друго парче панирана гъба, отгоре моцарела и малко сушени домати. Комбинацията се повтаря още веднъж и накрая се завършва с гъба, а върху нея моцарела. Слага се дървено шишче за по-голяма стабилност.

9. Така подготвените гъби се пекат 5 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор, докато сиренето се разтопи.

10. Листата на копъра се пасират с останалите продукти за пестото, като, ако е неоходимо, се налива около 2 с. л. студена вода.

11. Гъбите се поднасят с пестото.

 

Суров бразилски орех BILLA
Суров бразилски орех BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA