ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Киноа с пъстри зеленчуци

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • киноа - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 брой
  • червена чушка - 1 брой
  • зелена чушка - 1 брой
  • тиквичка - 1 брой
  • замразен грах - 150 г
  • прясно настърган джинджифил - 30 г
  • светъл соев сос - 50 мл
  • олио - 40 мл

1. Киноата се измива и сварява, след това се отцежда. Лукът, морковът, чушките и тиквичката се почистват и режат на ивички, чесънът и джинджифилът се наситняват.

2. В уок се загрява олиото и в него се запържват чесънът и джинджифилът, малко след тях се слагат лукът, морковът, двата вида чушки и тиквичките. Готвят се за кратко на висока температура, трябва да останат хрупкави.

3. Към зеленчуците се прибавя и грахът, сипва се сварената киноа, подправя се със соев сос. По желание може да се гарнира с пресен кориандър, запечен сусам и лют сос.

 

 

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Киноа семена BILLA
Киноа семена BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium