ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Кюфтета от карфиол

ПРОДУКТИ

(5 порции)
  • карфиол - 1.4 кг
  • брашно - 4 с. л.
  • чесън - 4 скилидки
  • яйца - 2 броя
  • краве сирене - 150 г
  • магданоз - 1 връзка
  • домати на кубчета от консерва - 400 г
  • олио - 1 с. л.
  • захар - 0.5 ч. л.

1. Карфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Нарязват се на ситно, смесват се с натрошеното сирене, наситнените 2 скилидки чесън и магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и черен пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно.

2. Оформят се кюфтета с помощта на ринг, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска хартия.

3. През това време се приготвя доматеният сос. Останалите 2 скилидки чесън се запържват в олиото за кратко. Слагат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и малко захар. Кюфтетата се поднасят със соса.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Домати на кубчета BILLA
Домати на кубчета BILLA
Краве сирене BILLA
Краве сирене BILLA