КАТЕГОРИЯ
ВЕГЕТАРИАНСКИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Карфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Нарязват се на ситно, смесват се с натрошеното сирене, наситнените 2 скилидки чесън и магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и черен пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно.
2. Оформят се кюфтета с помощта на ринг, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска хартия.
3. През това време се приготвя доматеният сос. Останалите 2 скилидки чесън се запържват в олиото за кратко. Слагат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и малко захар. Кюфтетата се поднасят със соса.