ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Лучен гратен

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • лук - 4 глави
  • настъргано сирене „Гауда” - 300 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 3 броя
  • сметана - 250 мл
  • индийско орехче - 1 щипка

1. Лукът се реже на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън, като се посолява. Готви се, докато започне да се карамелизира.

2. Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват и се смесват със сметаната. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийското орехче. Сиренето се разпределя по дъното на две форми за печене, а върху него се слага карамеленият лук. Заливат се с яйчената смес.

3. Гратенът се пече около 30 минути в загрята на 180 °C фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium