ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Моркови темпура

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • моркови - 300 г
  • жълтък - 1 брой
  • фино брашно - 1 ч. ч.
  • вода - 1 ч. ч.
  • сол - 1 щипка

1. Морковите се измиват и се режат на пръчици.

2. Жълтъкът се смесва с ледено студената вода, брашното и солта, и всички съставки се разбъркват за кратко. Подходяща мазнина за пържене е кокосово масло.

3. Част от морковите се потапят в приготвената панировка „Темпура” и се пържат за кратко в сгорещената мазнина.

4. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят. По същия начин се пържат и останалите.

5. Ястието се сервира веднага със сос по избор.

 

Изворна вода BILLA
Изворна вода BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium