ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ориз със зеленчуци в уок

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • дългозърнест ориз - 300 г
  • моркови - 200 г
  • грах - 150 г
  • лук - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • патладжани - 200 г
  • тиквички - 200 г
  • червени чушки - 150 г
  • сладко-кисел сос - 400 мл
  • сусамово олио - 50 мл
  • зелена салата - 4 листа

1. Оризът се сварява в подсолена вода. Патладжаните, тиквичките и морковите се режат на малки кубчета, чушките се режат на ленти, а лукът и чесънът се наситняват.

2. В сгорещен уок се слагат морковите, разбъркват се и се прибавя олиото, след това лукът и през 30 секунди последователно се прибавят чушките, патладжаните, тиквичките, чесънът, сладко-киселият сос, и накрая се слага грахът.

3. Пет минути са достатъчни за термична обработка на зеленчуците в уок. Оризът се разпределя в чинни, прибавят се зеленчуците, ястието се гарнира с лист салата и се сервира.