ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Ориз с варени яйца и риба

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • яйца - 2 броя
  • дългозърнест ориз - 200 г
  • консерва скумрия в собствен сос - 2 броя
  • домати - 300 г
  • пречистено масло (гхи) - 40 г
  • лук - 80 г
  • чесън - 2 скилидки
  • люта чушка - 1 брой
  • наситнен кориандър - 1 стрък
  • лимонов сок - 2 с. л.
  • настърган джинджифил - 2 с. л.
  • синапено семе - 1 ч. л.
  • къри на прах - 1 ч. л.
  • куркума - 1 ч. л.

1. Яйцата се сваряват и се обелват.

2. Оризът се сварява в подсолена вода за 10 минути, отцежда се и се измива със студена вода, докато се охлади напълно. Отново се отцежда добре.

3. Доматите се нарязват на кубчета.

4. Маслото гхи се разтопява и в него се сотират за 5 минути джинджифилът, наситненият лук и смачканият чесън. Добавят се кърито, куркумата, синапеното семе и се бърка още 1–2 минути.

5. Слагат се доматите и лимоновият сок и се оставя на огъня за 2 минути.

6. После се сипват оризът, наситнената люта чушка и две трети от нарязания кориандър. Посолява се и се разбърква леко, докато оризът се загрее.

7. Слагат се нарязаните на кубчета яйца и накъсаната скумрия, разбърква се и ястието се поднася с останалия кориандър.

Пречистването на маслото става чрез нагряване до определени градуси. Полученият продукт е с различни вкусови качества и има различно поведение при нагряване.  

Ориз дългозърнест Cook in a bag BILLA
Ориз дългозърнест Cook in a bag BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Ориз „Басмати“ BILLA
Ориз „Басмати“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium