ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пай с картофи и печурки

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • картофи - 700 г
  • печурки - 250 г
  • суха мащерка - 1 ч. л.
  • готварска сметана - 400 мл
  • сирене „Моцарела“ - 100 г
  • настъргано сирене „Едам“ - 50 г
  • шалот - 4 глави
  • яйца - 2 броя
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 ч. л.

1. Картофите се обелват, режат се на кръгчета с дебелина 0,5–1 см и се слагат в подходящ съд.

2. Заливат се с вода, прибавя се 1/2 ч. л. сол и се варят, докато омекнат, но не прекалено.

3. Отцеждат се и се поставят в намаслена тава с диаметър 26 см. Печурките се сотират в силно сгорещен съд с малко олио, докато отделят течността си, след което се разпределят върху картофите заедно с наситнения шалот.

4. Сместа се разбърква внимателно и се поръсва с настърганите сирена „Моцарела” и „Едам”.

5. Яйцата се смесват със сметаната, сухата мащерка, 1/2 ч. л. сол, черен пипер и сместа се полива върху картофите.

6. Ястието се пече 30–35 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлажда се и се поднася със салата по избор.

7. Вместо шалот можете да използвате 250 г праз лук.

Моцарела BILLA
Моцарела BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium