ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печени зеленчуци по италиански

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • патладжани - 400 г
  • тиквички - 400 г
  • домати - 400 г
  • лук - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червени чушки - 200 г
  • зелени чушки - 200 г
  • каперси - 80 г
  • маслиново масло - 100 мл
  • галета - 60 г
  • настъргано сирене „Грана падано” - 50 г

1. Патладжаните са нарязват и се оставят за 15 минути да се отцедят от горчивия сок. Подсушават се добре.

2. Всички зеленчуци се режат на едро и се пържат в тиган с половината от маслиновото масло.

3. Овкусяват се със сол и черен пипер.

4. Дъното на подходяща дълбока тавичка се намазва с малко маслиново масло, поръсва се с галетата и зеленчуците се изсипват.

5. Разпределят се внимателно и отгоре се поръсват с настърганото сирене, останалото маслиново масло и каперси.

6. Зеленчуците се запичат за кратко на 190 °С и се сервират горещи.

Каперси BILLA
Каперси BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium