ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печени моркови с бурата и песто

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • моркови - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 2 стръка
  • сирене "Бурата" - 150 г
  • пресен босилек - 10 стръка
  • печени лешници - 50 г
  • сирене „Пармезан“ - 50 г

1. Фурната се загрява на 200°С. Подходяща тава се покрива с хартия за печене. Морковите се измиват, обелват се и се режат на пръчици.

2. Слагат се в средата на тавата, прибавят се счуканият чесън и мащерката, солта и черният пипер, и се поливат със зехтин. Разбъркват се леко с ръка и се разпределят равномерно в тавата. Пекат се за 20 минути.

3. Листата на босилека се откъсват и се слагат с останалите продукти за пестото в блендер. Смила се добре, до получаването на хомогенна текстура.

4. Печените моркови се сервират с „Бурата” и босилково песто, поръсени с балсамов оцет и печени лешници.

 

Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Сурови лешници BILLA
Сурови лешници BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium