ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печени патладжани със сос от чушки и орехи

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • патладжани - 3 броя
  • краве сирене - 150 г
  • червени чушки - 4 броя
  • орехи - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • смлян кимион - 0.5 ч. л.
  • червен винен оцет - 2 с. л.

1.Патладжаните се разполовяват, посоляват се и се изчаква, да се отцеди горчивият сок. Измиват се и се намазват с маслиново масло. Пекат се на скара (или на грил програма) от двете страни, докато омекнат.

2. Чушките също се пекат на скара (или на грил програма) и когато са готови, се слагат в купа, покриват се със стреч фолио и се оставят, да се охладят. След това се обелват, почистват се от семките и се наситняват.

3. Чесънът се смачква на паста, смесва се с оцета, маслиновото масло, сол на вкус, чушките, по-голямата част от накълцаните орехи и кимиона, и се разбърква.

4. Върху всяка половинка патладжан се слага от соса. Поръсва се с натрошено сирене, орехи и наситнен магданоз.

Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве сирене BILLA
Краве сирене BILLA