ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пресен лук и чесън на фурна

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • пресен лук - 350 г
  • чесън - 2 глави
  • маслиново масло - 50 мл

1. Пресният лук се почиства, едната глава чесън се разделя на скилидки,
а другата се разполовява, без да се бели.

2. В подходящ тиган се сипва маслиновото масло и в него се запържва лукът. Прибавя се чесънът и всичко се пържи около 3 минути, като се обръща периодично.

3. Запържените зеленчуци се прехвърлят в покрита с хартия за печене тава и се пекат в загрята на 180 °С фурна около 10 минути. Посоляват се, преди да се сервират.

 

 

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium