ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пълнени чушки с боб и моцарела

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • зелени чушки - 4 броя
  • червен боб от консерва - 400 г
  • сирене „Моцарела“ - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион на зърна - 0.5 ч. л.
  • лют червен пипер на люспи - 0.25 ч. л.
  • маслиново масло - 50 мл

1. Чесънът се накълцва, кимионът се счуква на едро, а бобът се отцежда от водата.

2. Лукът се наситнява и се пържи в маслиновото масло, докато омекне. Прибавят се чесънът, кимионът, бобът, сол и лют пипер. Разбърква се и след минута-две плънката се дърпа от огъня и се оставя леко да се охлади.

3. От чушките се отделят капачета, а вътрешността им се почиства от семената. Бобената плънка се намачква грубо с вилица и в нея се разбърква накъсаната моцарела.

4. Чушките се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се пекат на жар или на грил.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Червен боб BILLA
Червен боб BILLA