ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пъстри такос със зеленчуци

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • авокадо - 2 броя
  • бял боб от консерва - 200 г
  • царевица от консерва - 200 г
  • домати - 200 г
  • червена чушка - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • люта чушка - 1 брой
  • оцет - 1 с. л.
  • лют сос - 1 ч. л.
  • лайм - 1 брой
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • тортили - 8 броя

1. Бобът и царевицата се отцеждат.

2. Лукът и чесънът се почистват и се режат на ситно. Лютата чушка се реже на тънки шайби, а чушката и доматите – на кубчета.

3. Маслиновото масло се загрява в голям съд, слага се ситно нарязаният лук, посолява се и се запържва до златисто. Прибавят се чесънът, доматите, лютата чушка, червената чушка и всичко се пържи още 5 минути. Овкусява се с лютия сос, оцета и кориандъра, разбърква се и съдът се дърпа от огъня. Полива се със сок от лайм и се посолява.

4. Авокадото се почиства, обелва и реже на тънки резени. Смесва се с боба и царевицата. Върху всяка тортила се поставя от приготвените зеленчуци и салцата. Отгоре се поръсват с листа босилек и по желание се сервират с резени лайм.

Царевица BILLA
Царевица BILLA
Бял боб BILLA
Бял боб BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium