ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Рататуй

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • тиквички - 200 г
  • патладжани - 200 г
  • чушки - 200 г
  • червен лук - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 200 г
  • маслиново масло - 150 мл
  • магданоз - 1 стрък

1. На доматите се прави прорез под формата на кръст, бланшират се, докато кожата започне да се отделя, и се обелват. Семките се отстраняват, а месестата част се нарязва на кубчета.

2. Патладжаните, тиквичките и лукът се режат на кубчета с размер 2х2 см. Тиквичките, патладжаните и чушките се запържват поотделно, като за всяко пържене се доливат 20 мл от маслиновото масло.

3. После се запържва лукът в малко мазнина, прибавя се ситно нарязаният чесън и се пържи за кратко, колкото да побелее.

4. Сипват се доматите, пържат се за кратко и в съда се връщат всички зеленчуци. Посолява се, поръсва се с наситнен магданоз, полива се останалото маслиново масло и се поднася.