ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Спаначени фалафели с таханов сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • сварен нахут (или от консерва) - 400 г
  • пресен спанак - 200 г
  • брашно - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 2 с. л.
  • сода за хляб - 0.5 ч. л.
  • бакпулвер - 0.5 ч. л.
  • смлян кориандър - 0.5 ч. л.
  • смлян кимион - 0.5 ч. л.
  • сол - 0.5 ч. л.
  • сусамов тахан - 50 г
  • лимон - 1 брой
  • салатен микс - 200 г
  • сушени домати - 30 г

1. Нахутът се отцежда. Спанакът се почиства, бланшира се за кратко, шокира се в леденостудена вода и се изстисква много добре. Нахутът, чесънът и спанакът се пюрират.

2. Брашното се смесва с кимиона, кориандъра, солта, бакпулвера, содата и галетата. Разбърква се внимателно с нахутеното пюре, докато се получи хомогенна смес. При нужда се добавя още галета. Оформят се кюфтенца и се пържат на маслена баня.

3. Таханът се разбърква със сока от половината лимон, 100 мл вода и сол на вкус.

4. Салатите се накъсват в купа. Прибавят се сушените домати, нарязани на ивички. Салатата се овкусява с останалия лимонов сок, маслиново масло и сол. Фалафелите се сервират с тахановия сос и салатата.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Сушени домати BILLA
Сушени домати BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Нахут BILLA
Нахут BILLA