ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Чушки с картофена плънка и яйчена заливка

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • червени чушки - 6 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 3 броя
  • селъри - 4 броя
  • маслиново масло - 80 мл
  • сух розмарин - 1 ч. л.
  • картофи - 600 г
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 2 с. л.

1. Чушките се измиват и се изпичат за 45 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор.

2. Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Целината се обелва и се нарязва на ситно.Чесънът също се наситнява.

3. Половината от маслиновото масло се загрява и в него се запържват целината и чесънът. Прибавят се морковите и също се запържват. Когато зеленчуците омекнат се подправят с розмарина и се оставят да се охладят.

4. Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки и се сваряват. Прибавят се към другите зеленчуци и се намачкват. Поливат се с останалото маслиново масло и се овкусяват със сол и черенпипер.

5. Чушките се обелват, почистват се от семките, като се разрязват в долната си част– дръжката не трябва да се изрязва. Пълнят се със сместа и се подреждат в тава.

6. Яйцата се разбиват и се налива прясното мляко. Поръсва се брашното и се разбива отново. Чушките се заливат със сместа и се пекат 30 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор.

 

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA