ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Яйца в картофено легло

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • яйца - 6 броя
  • картофи - 900 г
  • пушен кашкавал - 200 г
  • краве масло - 80 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 20 мл
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 4 стръка

1. Лукът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне много добре.

2. Картофите се измиват, обелват се и се сваряват. Още докато са топли, се намачкват с преса за картофи. Прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Налива се млякото и отново се разбърква. Картофеното пюре се смесва с лука, настъргания кашкавал и наситнения магданоз.

3. Плитка тава с незалепващо покритие се намазва с олио. В нея от картофеното пюре се оформят 6 гнезда. Във всяко се чуква по едно яйце. Пекат се 10 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. Сервират се поръсени с черен пипер.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA