ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Яйце в облак

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • яйца - 4 броя
  • сол - 2 щипки
  • наситнен див лук - 4 с. л.
  • сирене „Фета“ - 150 г

1. Фурната се загрява на 180 °С. Подходяща тава се покрива с хартия за печене.

2. Жълтъците се отделят от белтъците. Прибавя се щипка сол към белтъците и се разбива на сняг.

3. В тавата се правят малки купчинки от разбит белтък. С помощта на лъжица се оформя „кладенче“ в средата им. Пече се в загрятата фурна за 5 минути и се изваждат.

4. В предварително направеното кладенче на всеки „облак“ се поставя по един жълтък. Връща се във фурната и се пече още 5 минути.

5. Изважда се и се посолява на вкус. Отгоре се поръсва с нарязан див лук и се сервира със сирене „Фета“ и препечен хляб.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Фермерско сирене от краве мляко BILLA Premium
Фермерско сирене от краве мляко BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium