ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Баница от домашни кори и кисело зеле

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • брашно - 500 г
  • свинска мас - 200 г
  • кисело зеле - 500 г
  • сол - 1 ч. л.
  • ябълков оцет - 1 с. л.

1. Брашното се сипва в голяма купа. Прибавя се солта и се наливат около
250 мл вода. Свинската мас се разтопява и от нея се добавя 1 с.л. към брашното. Сипва се оцетът и се замесва меко тесто. Оставя се да почине 30 минути, покрито с прозрачно фолио.

2. Киселото зеле се нарязва на ситно и се отцежда. Тестото се разделя на 5 равни части. Всяка част се разточва на тънка кора и се маже с разтопена мас. Поръсва се с кисело зеле. Навива се на стегнато руло, което се поставя в тава, покрита с пергаментова хартия и намазана с мас. Така се приготвят всички кори и когато са готови, се поръсват с останалата мас.

3. Тавата с баницата се слага на огъня и се готви около 5 минути на умерена температура, за да се образува коричка. След това се пече в загрята на 180°С фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.