ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Банички със зелена плънка

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • точени кори - 9 броя
  • пресен спанак - 700 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • сирене „Рикота” - 200 г
  • едрозърнеста горчица - 1 с. л.
  • яйце - 1 брой
  • жълтък - 1 брой
  • галета - 2 с. л.
  • краве масло - 50 г
  • маслиново масло - 80 мл

1. Спанакът се измива, подсушава се и се нарязва на ситно. Лукът се наситнява. Запържват се в маслото заедно с горчицата, докато омекнат.

2. Сместа се прехвърля в цедка и се притиска, за да се отдели течността. Разбърква се с рикотата и жълтъка. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Добавя се галетата и отново хубаво се разбърква.

3. Корите се намазват с маслиново масло и се подреждат три по три една върху друга, а след това се нарязват на четири. Трябва да се получат 12 ленти. На края на всяка лента се слага от плънката и се оформят триъгълни банички. Мажат се с разбито яйце и се поръсват със сусам.

4. Пекат се 15 минути в загрята на 180 °C фурна с вентилатор.

 

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Точени кори BILLA
Точени кори BILLA