ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Бутертесто с аспержи и котидж сирене

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • бутертесто - 280 г
  • котидж сирене - 250 г
  • настъргано сирене „Гауда” - 150 г
  • настърган пармезан - 20 г
  • яйца - 2 броя
  • аспержи - 1 връзка
  • варена шунка - 150 г

1. Бутертестото се реже на 6 равни парчета. В купа се смесват котидж сиренето, сиренето гауда и пармезанът. Прибавят се солта, пиперът и едното яйце.

2. Върху всяко парче тесто се слага първо шунка, след това от сместа със сирената и накрая бланширани аспержи (за кратко сварени в подсолена вода).

3. Тестото се прегъва надве, а краищата се слепват с разбито яйце. Ястието се пече в загрята на 200 °С фурна за 15–20 минути или докато се зачерви приятно. Сервира се топло.

Селска шунка слайс BILLA
Селска шунка слайс BILLA
Свинска шунка BILLA
Свинска шунка BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA