ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Галет с домати и тиквички

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пълнозърнесто брашно от спелта - 250 г
  • краве масло - 130 г
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1 ч. л.
  • заквасена сметана - 170 г
  • сусам - 1 с. л.
  • сирене „Рикота” - 100 г
  • сирене „Пармезан“ - 50 г
  • настъргано сирене „Гауда” - 50 г
  • чери домати - 250 г
  • тиквички - 150 г
  • мащерка - 3 стръка
  • мед - 1 ч. л.

1. Тестото се приготвя, като нарязаното на кубчета студено краве масло се прибавя към брашното от спелта и се претрива с пръсти. Слагат се солта, 1 яйце, заквасената сметана и се замесва маслено тесто. Увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути.

2. Плънката се приготвя, като в купа се смесва рикотата със заквасената сметана и 1 яйце. Прибавят се настърганите пармезан и гауда, сол и черен пипер на вкус.

3. Тиквичките се режат на тънки шайби, посоляват се и се оставят настрана за 10 минути да си пуснат водата. Отцеждат се и се подсушават с домакинска хартия.

4. Доматите се режат на шайби.

5. Охладеното тесто се разточва върху пергаментова хартия и върху него се разпределя плънката със сирена. Отгоре на равномерен пласт се подреждат доматите, тиквичките и стръковете мащерка, като по края се оставя борд от 3 см. Краищата внимателно се прихлупват навътре, мажат се с разбито яйце се поръсват със сусам.

6. Галетът се прехвърля в тава заедно с пергаментовата хартия, полива се с меда и се слага в предварително загрята на 200 °C фурна за около 40 минути.

Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA