ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Галет с чушки

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • сол - 0.25 ч. л.
  • смлян кориандър - 0.5 ч. л.
  • червени чушки - 4 броя
  • червен лук - 3 глави
  • мащерка - 4 стръка
  • смлян кимион - 1 ч. л.
  • маслиново масло - 50 мл
  • магданоз - 0.25 връзка
  • заквасена сметана - 60 г
  • яйца - 5 броя

1. Брашното се смесва с кориандъра, солта и кравето масло и се стрива с ръце. Добавя се сметаната и се замесва тесто. Оставя се в хладилник за 30 минути.

2. Чушките се почистват от семките и се нарязват на жулиени. Лукът се реже на полумесеци и заедно с чушките се слага в тава. Овкусява се с кимиона, мащерката, сол и черен пипер и се залива с маслиновото масло. Пекат се 20 минути в загрята на 190°С фурна. Към изпечените зеленчуци се добавя накълцаният магданоз.

3. Тестото се разделя на 4 топки. Разточват се на кръгове върху набрашнен плот. В средата на всеки се слага от разбитата с едно от яйцата сметана. Отгоре се разпределят охладените зеленчуци. Краищата на тестото се прегъват навътре.

4. Пече се 15 минути в загрята на 200°С фурна. След това върху всеки галет се чуква по 1 яйце и се допичат още 6 минути.

 

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA