ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Гужер с козе сирене и мед

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 100 г
  • сирене „Пармезан“ - 50 г
  • брашно - 140 г
  • яйца - 3 броя
  • жълтък - 1 брой
  • мащерка - 4 стръка
  • френско козе сирене - 300 г
  • животинска сметана - 150 мл
  • мед - 2 с. л.

1. Млякото се кипва заедно с маслото и накълцаната мащерка. Прибавя се брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Прехвърля се в купа. Добавя се настърганият пармезан и се разбърква, докато се разтопи. Тестото се оставя да се охлади леко и едно по едно се прибавят яйцата, като постоянно се разбива в миксер. Прехвърля се в пош.

2. В тави с незалепващо покритие от тестото се оформят топки. Връхчетата се натискат с мокър пръст, за да не загорят по време на печене. Мажат се с разбития с малко вода жълтък. Пекат се в загрята на 200 °C фурна с вентилатор, около 12 минути, като фурната на бива да се отваря. Охлаждат се.

3. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Сиренето се намачква с вилица, овкусява се с меда и се разбърква внимателно със сметаната. Гужерите се разполовяват и се слепват с крема от сирене, поливат се с мед и се сервират.

Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA