КАТЕГОРИЯ
ДА ЗАМЕСИМ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Млякото се кипва заедно с маслото и накълцаната мащерка. Прибавя се брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Прехвърля се в купа. Добавя се настърганият пармезан и се разбърква, докато се разтопи. Тестото се оставя да се охлади леко и едно по едно се прибавят яйцата, като постоянно се разбива в миксер. Прехвърля се в пош.
2. В тави с незалепващо покритие от тестото се оформят топки. Връхчетата се натискат с мокър пръст, за да не загорят по време на печене. Мажат се с разбития с малко вода жълтък. Пекат се в загрята на 200 °C фурна с вентилатор, около 12 минути, като фурната на бива да се отваря. Охлаждат се.
3. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Сиренето се намачква с вилица, овкусява се с меда и се разбърква внимателно със сметаната. Гужерите се разполовяват и се слепват с крема от сирене, поливат се с мед и се сервират.