КАТЕГОРИЯ
ДА ЗАМЕСИМ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Тестото се приготвя, като брашното се смесва с 2 г сол и постепенно се налива водата. Прибавя се малко олио. Тестото се покрива и се оставя да почине за 30 минути.
2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Каймата се запържва в сусамовото олио заедно с чесъна и бялата част на зеления лук. Съдът се отмества от огъня, прибавя се прясно настърганият джинджифил, подправя се със сол, сусам и кориандър и всичко се разбърква.
3. Тестото се меси, разделя се на 10–12 части, които се разточват на кръгове с диаметър 8–10 см. В средата на всеки кръг се слага от плънката, прегъват се и
се притискат с пръсти, за да се затворят.
4. Бульонът се кипва с 40 мл соев сос и в него се готвят дим-сум. Сервират се поръсени със зелената част на пресния лук и соев сос.