ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Дим-сум с плънка от месо и соев сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • оризово брашно - 450 г
  • вода - 380 мл
  • сол - 6 г
  • телешка кайма - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • пресен лук - 30 г
  • прясно настърган джинджифил - 20 г
  • кориандър на зърна - 2 г
  • запечен сусам - 5 г
  • сусамово олио - 30 мл
  • месен бульон - 1 л
  • соев сос - 100 мл

1. Тестото се приготвя, като брашното се смесва с 2 г сол и постепенно се налива водата. Прибавя се малко олио. Тестото се покрива и се оставя да почине за 30 минути.

2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Каймата се запържва в сусамовото олио заедно с чесъна и бялата част на зеления лук. Съдът се отмества от огъня, прибавя се прясно настърганият джинджифил, подправя се със сол, сусам и кориандър и всичко се разбърква.

3. Тестото се меси, разделя се на 10–12 части, които се разточват на кръгове с диаметър 8–10 см. В средата на всеки кръг се слага от плънката, прегъват се и
се притискат с пръсти, за да се затворят.

4. Бульонът се кипва с 40 мл соев сос и в него се готвят дим-сум. Сервират се поръсени със зелената част на пресния лук и соев сос.