ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Индийски хляб наан с пиле и кисело мляко

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • фино брашно - 400 г
  • сол - 0.5 ч. л.
  • бакпулвер - 0.5 ч. л.
  • маслиново масло - 2 с. л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 450 мл
  • пилешко филе - 500 г
  • смлян кориандър - 1 ч. л.
  • куркума - 0.25 ч. л.
  • настърган джинджифил - 1 ч. л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - 1 брой
  • червен лук - 1 глава
  • червена чушка - 1 брой
  • репички - 4 броя
  • чери домати - 6 броя
  • бейби спанак - 20 броя

1. Брашното се пресява със солта и бакпулвера, добавят се маслиновото масло, 50 мл кисело мляко и прясното мляко и се замесва тесто. Ако е необходимо, се прибавя още малко течност. Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути.

2. Тестото се разделя на 8 части, като всяка се разточва на тънък лист. Хлябът се пече на силно сгорещен грил тиган, по 2 минути от всяка страна. Веднага след изпичането се намазва с масло.

3. Пилешкото месо се реже на жулиен и се овкусява с подправките – сол, черен пипер, кориандър, куркума, джинджифил, счукан чесън и лимонов сок. Всички съставки се разбъркват и месото се маринова в сместа около 15–20 минути.

4. Запържва се за кратко от всички страни в леко намазнен тиган, докато се зачерви. Прибавя се нарязаният на ленти лук и след 1–2 минути се слага нарязаната чушка. Пържи се още 5 минути.

5. Слагат се нарязаните на шайби домати и репички, и ястието се задушава за кратко, като от време на време се разбърква. Дърпа се от огъня, прибавя се спанакът и се сервира с топлия хлаб наан.

6. Ястието се полива обилно с останалото кисело мляко.

Вместо бейби спанак можете да използвате и киселец.

Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium