ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Краваи с розмарин

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • брашно - 450 г
  • захар - 5 с. л.
  • сода за хляб - 1 с. л.
  • сол - 1 с. л.
  • суха мая - 4 ч. л.
  • ким - 1 ч. л.
  • сух розмарин - 0.5 ч. л.

1. Брашното се смесва с маята, солта и захарта. Добавят се 250 мл топла вода. Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса, покрито с прозрачно фолио.

2. Тестото се разделя на 8 части. С намазнени ръце се оформят гевреци. Содата се разтваря в 1 л вода и се кипва.

3. Гевреците се пускат един по един в кипящата вода за по 30 секунди. Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия.

4. Поръсват се с розмарина, кима и морска сол. Пекат се 20–30 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA