ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пай с репички и моркови

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • брашно - 250 г
  • сол - 0.5 ч. л.
  • бакпулвер - 0.5 ч. л.
  • краве масло - 120 г
  • жълтък - 2 броя
  • заквасена сметана - 220 г
  • яйца - 2 броя
  • свежо сирене - 150 г
  • настъргано сирене „Ементал“ - 100 г
  • моркови - 250 г
  • репички - 250 г
  • магданоз - 0.25 връзка
  • сол - 1 ч. л.
  • смлян кимион - 0.25 ч. л.

1. Брашното се разбърква със солта и бакпулвера. Прибавя се нарязаното на кубчета масло и се претрива с пръсти, докато се получат трохи. Прибавят се жълтъците и 1 с. л. от заквасената сметана и тестото се разбърква добре. Ако е нужно, се добавя 1 с.л. вода. Оформя се на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за час.

2. Морковите и репичките се почистват и обелват, нарязват се и се варят в подсолена вода за 7 минути. Отцеждат се и се оставят да се охладят.

3. В купа се чукват яйцата, слагат се свежото сирене, заквасената сметана и настърганото сирене „Ементал“. Овкусява се със солта, черния пипер, кимиона и ситно нарязания магданоз. Разбърква се добре.

4. Фурната се загрява на 180 °С. Охладеното тесто се разточва на тънка кора и се слага в тава. Надупчва се с вилица, отгоре се разпределят морковите и репичките, а върху тях – плънката. Паят се пече за 30 минути, докато се зачерви.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA