КАТЕГОРИЯ
ДА ЗАМЕСИМ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Брашното се разбърква със солта и бакпулвера. Прибавя се нарязаното на кубчета масло и се претрива с пръсти, докато се получат трохи. Прибавят се жълтъците и 1 с. л. от заквасената сметана и тестото се разбърква добре. Ако е нужно, се добавя 1 с.л. вода. Оформя се на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за час.
2. Морковите и репичките се почистват и обелват, нарязват се и се варят в подсолена вода за 7 минути. Отцеждат се и се оставят да се охладят.
3. В купа се чукват яйцата, слагат се свежото сирене, заквасената сметана и настърганото сирене „Ементал“. Овкусява се със солта, черния пипер, кимиона и ситно нарязания магданоз. Разбърква се добре.
4. Фурната се загрява на 180 °С. Охладеното тесто се разточва на тънка кора и се слага в тава. Надупчва се с вилица, отгоре се разпределят морковите и репичките, а върху тях – плънката. Паят се пече за 30 минути, докато се зачерви.