ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Палачинково руло с чушки и тиквички

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • брашно - 1.5 ч. ч.
  • царевично брашно - 0.25 ч. ч.
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 4 с. л.
  • сирене тип „Дунавия” - 400 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • печени червени чушки - 400 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • магданоз - 0.5 връзка
  • босилек - 0.5 връзка
  • хрян (паста) - 1 ч. л.
  • тиквички - 2 броя
  • маслиново масло - 2 с. л.

1. Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя половината разтопеното краве масло. Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху пергаментова хартия. Палачинките се пекат 10–15 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлаждат се.

2. Червените чушки се нарязват на дребно и се запържват в маслиновото и останалото краве масло, на умерена температура за около 10 минути. Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният на ситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.

3. Сиренето се разбива в блендер, заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес. Тиквичките се нарязват на дълги, тънки ленти и се запичат за кратко на грил тиган.

4. Готовите палачинки се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките. Навиват се стегнати рула и се оставят в хладилник за 1 час. После се нарязват и се подреждат в чиния.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве сирене BILLA
Краве сирене BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA