ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тарт с домати

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • бутертесто - 275 г
  • домати - 800 г
  • чесън - 3 скилидки
  • маслиново масло - 100 мл
  • мащерка - 3 стръка
  • галета - 40 г

1. Бутертестото се разточва на тънко и от него се изрязва кръг, малко по-голям от диаметъра на формата, в която ще се пече.

2. Прехвърля се в съда, покрит с пергаментова хартия, и се разстила добре и по стените.

3. Доматите се режат на шайби, а чесънът се наситнява. Тестото се полива с половината от маслиновото масло, поръсва се с част от чесъна и с галетата, а отгоре се подреждат доматите.

4. Тартът се пече в загрята на 220°С фурна 30 минути. Слагат се останалите чесън и маслиново масло, поръсват се листенца мащерка и се поднася.