ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Хляб от Тоскана

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • брашно - 500 г
  • маслиново масло - 30 мл
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 щипка

1. Около 300 мл топла вода се смесват със захарта и маята. Разбърква се.

2. Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се налива водата с маята. Добавя се и маслиновото масло. Замесва се тесто и се оставя да втаса. После се оформя като хляб и отново се оставя да втаса. По повърхността му се правят прорези.

3. Пече се 15 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 °С и хлябът се пече още 15 минути.

Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA