ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДА ЗАМЕСИМ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Хляб с овесени ядки и семена

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • ръжено брашно - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • суха мая - 7 г
  • овесени ядки - 50 г
  • ленено семе - 20 г
  • морска сол - 1 ч. л.
  • белени слънчогледови семки - 30 г

1. Към млякото се сипва 250 мл вода. Двата вида брашно се смесват с маята, слънчогледовите и ленените семена, овесените ядки и солта.

2. Течните съставки се наливат към сухите и се разбърква – трябва да се получи лепкава смес.

3. Изсипва се във форма терин, застлана с хартия за печене, и се слага в студена фурна.

4. Загрява се на 110 °С и хлябът се пече 30 минути. След това градусите се увеличават на 180°С и се пече още 1 час.

Пълнозърнесто брашно BILLA
Пълнозърнесто брашно BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA