ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Брускети с ягоди

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • ягоди - 350 г
  • сирене „Маскарпоне” - 200 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • пудра захар - 1 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • настъргана лимонова кора - 2 ч. л.
  • сладко от ягоди - 50 г
  • плодов ликьор - 3 с. л.
  • наситнена мента - 2 с. л.
  • франзели - 2 броя

1. Маскарпонето се смесва с ваниловата и пудрата захар, лимоновия сок и кората. Разбърква се добре.

2. Франзелите се нарязват и филийките се намазват с ароматната смес.
Ягодите се нарязват на едри парчета и се слагат отгоре.

3. Конфитюрът се загрява на котлона заедно с ликьора за 1–2 минути. Ягодите се заливат и се поръсват с ментата. Поднасят се веднага.