ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Десерт със сирене "Рикота”, кисело мляко и ягоди

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • цедено кисело мляко - 200 г
  • сирене „Рикота” - 100 г
  • подсладено кондензирано мляко - 100 г
  • портокали - 2 броя
  • ягоди - 200 г
  • тъмен ром - 30 мл
  • захар - 50 г
  • бурбонска ванилова захар - 10 г
  • бишкоти - 200 г

1. Ягодите се почистват и се режат на осем по дължина. Поръсват със захарта, заливат се с рома и се оставят да се мариноват 2–3 часа.

2. Киселото мляко се разбърква с рикотата, кондензираното мляко, настърганата кора от 1 портокал и ваниловата захар.

3. Сокът от портокалите се изцежда. Бишкотите се потопяват в него една по една. Върху всяка бишкота се поставя от крема. Десертът се декорира с ягодите.