ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Индийски пудинг с моркови

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • настъргани моркови - 700 г
  • животинска сметана - 360 мл
  • пълномаслено мляко - 600 мл
  • черен пипер на зърна - 8 броя
  • захар - 110 г
  • кафява захар - 85 г
  • кардамон - 1 щипка
  • пречистено масло (гхи) - 80 г
  • нарязани бадеми - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • нарязани орехи - 50 г
  • смлян карамфил - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • мед - 30 г

1. Настърганите моркови, сметаната, млякото и зърната черен пипер се слагат в подходяща тенджера. След завиране, котлонът се намалява и сместа се готви на слаб огън за около 40 минути или докато течността се изпари. Прибавят се двата вида захар с половината кардамон и се готви около 15 минути при непрекъснато бъркане.

2. В отделен съд зе загрява маслото гхи, полива се върху морковите, прибавят се стафидите, орехите и всички останали подправки (канелата, карамфилът, индиското орехче и останалият кардамон), съдът се връща на котлона и се готви, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

3. Зърната черен пипер се отстраняват, сместа се оставя леко да се охлади и се прибавя медът. Докато е още топъл, пудингът се изсипва в подходящи купи, поръсва се с накълцаните бадеми и се сервира.

Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Сурови бадеми BILLA
Сурови бадеми BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA