КАТЕГОРИЯ
ДЕСЕРТИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Настърганите моркови, сметаната, млякото и зърната черен пипер се слагат в подходяща тенджера. След завиране, котлонът се намалява и сместа се готви на слаб огън за около 40 минути или докато течността се изпари. Прибавят се двата вида захар с половината кардамон и се готви около 15 минути при непрекъснато бъркане.
2. В отделен съд зе загрява маслото гхи, полива се върху морковите, прибавят се стафидите, орехите и всички останали подправки (канелата, карамфилът, индиското орехче и останалият кардамон), съдът се връща на котлона и се готви, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
3. Зърната черен пипер се отстраняват, сместа се оставя леко да се охлади и се прибавя медът. Докато е още топъл, пудингът се изсипва в подходящи купи, поръсва се с накълцаните бадеми и се сервира.