ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Кейк с грозде и бадеми

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • кисело мляко - 400 г
  • мед - 50 г
  • маслиново масло - 100 мл
  • яйца - 3 броя
  • лимон - 1 брой
  • захар - 200 г
  • брашно - 150 г
  • белени бадеми - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч. л.
  • сол - 1 щипка
  • червено грозде - 300 г

1. Половината от киселото мляко се смесва с маслиновото масло, яйцата, сока и настърганата кора от лимона и се разбива до хомогенизиране.

2. Добавят се захарта, брашното, бакпулверът, солта и смлените бадеми и отново се разбива.

3. Сместа се изсипва в съд за печене с незалепващо покритие и отгоре се подреждат разполовените зърна грозде.

4. Кейкът се пече 35 минути на 170 °С. Сервира се с останалото кисело мляко, разбъркано с меда.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA