ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ДЕСЕРТИ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Кейк с моркови, лимон и джинджифил

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • настъргани моркови - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • захар - 150 г
  • краве масло - 100 г
  • царевично брашно - 100 г
  • орехи пекан - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 2 щипки
  • настърган джинджифил - 20 г
  • семена от чиа - 20 г
  • лимон - 0.5 брой

1. Шест половинки от пекана се заделят, а останалите се смилат.

2. Размекнатото масло се разбива със захарта. Едно по едно и при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата. Слагат се брашното, пресято с бакпулвера, смлените ядки, фино настърганите моркови, семената от чиа, джинджифилът, канелата, настърганата кора и сокът от половин лимон.

3. Кейкът се пече около 45 минути на 180 °C в застлана с хартия за печене тясна продълговата форма. По средата на печенето върху кейка се поставят половинките пекан, както е показано на снимката, и печенето продължава.

4. Десертът се оставя да се охлади, изважда се от формата и се сервира.

Пекан BILLA
Пекан BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA